H-3300 Eger, Dr. Hibay Károly u. 12. heves@omvk.t-online.hu +36 36 517 123

OMVK HEVES MEGYEI TERÜLETI SZERVEZETE

Tájékoztatás vizslák alkalmassági /VAV/ vizsgájáról

Az alábbiak szerint tervezi a Vadászkutya Bizottság:

  • Első vizsga  szeptember 26-án Kiskörén lesz, amelyet mint eddig is többször egyben megyei versenynek is nyilvánítunk. (Ez mindössze annyit jelent, hogy az első három legtöbb pontot elért vizsgázónak szép díjat, és minden vizsgázónak emléklapot állítunk ki). A vizsga díja mint eddig is 4000 Ft. Ezen részt vehet vizsgázott kutya is, amelyért csak 1000 Ft. regisztrációs díjat kell fizetni. Az emléklapon túl a sikeresen vizsgázott kutya megkapja a Vadászkutya igazolványt is. Erre a vizsgára/versenyre 14 kutyát fogadunk, jelentkezés beérkezési sorrendben történik. E vizsga/verseny végén kis ünnepséget is tartunk és ebéddel várja a vizsgán résztvevőket kísérőket, érdeklődő nézőket Szén József a helyi Vadásztársaság elnöke, előzetes bejelentkezés szükséges! Jelentkezés: dr.harangozo.imre@gmail.com  illetve,  levélben dr. Harangozó Imre   1165 Budapest Futórózsa utca 51.  Közölni kell: a  kutya rövid nevét, fajtáját ivarát, chip számát, tulajdonosa nevét, címét, telefonszámát, vadászjegy számát és vadásztársasága nevét. A vizsga 8 órakor kezdődik. A találkozás helyét a jelentkezés után telefonon közöljük.
  • Vizsgát tartunk október 3.-án szombaton Hevesen a Kisköre felé vezető út mentén. Találkozás a várostól 100 méterre lévő Tanpálya mellett 8 órakor. Nevezési határidő szeptember 21.  nevezési díj 4000 Ft. Ez idő utáni nevezés díja 5000 Ft a  nevezési cím: mint fent Dr Harangozó Imre címén.
  • Vizsgát tartunk október 17-én szombaton Gyöngyösön. Nevezési határidő szeptember 28. nevezési cím:  Balázs István Gyöngyös Dózsa György utca 3.  vonmatra@nemetvizsla.hu  Tel.: 30/ 9154389. Nevezési díj 4000 Ft. Határidő után 5000 Ft.
  • Vizsgát kérhetnek vadászatra jogosultak saját területükön saját kutyáik levizsgáztatására, – mint eddig is -, minimális létszám 8 kutya, illetve a vizsga idejére odaengedik a közben adódó 1-2 vizsgázni akaró jelentkező, nem társasági kutyát (mint eddig is)

A vizsgákat karácsonyig mindenképpen be kell fejezni, karácsony után már nem vizsgáztatunk. A vizsgákon lesz egy keresési munka, ahol vizsgáljuk az engedelmességet (legfontosabb), légszimattal elhozást és földön elhúzott vad nyomának követését és a vad elhozását. Lehet gyakorolni gerlével, kacsával, kb. 10 szeri gyakorlásra a kutya megtanulja. Lőtt kacsa elhozás mély vízből. (legalább öt-hat métert úszni kell a vaddal.) Elfektetés, melynél lövés is lesz, a kutyának ezt tűrni kell. Minden vadász hozza magával a puskáját és 3-4 töltényt.  Ha van igény rá, Hatvan-Gyöngyös térségében lehetőség van péntek délután közös előkészítő gyakorlásra is.

Információ kérhető még Harsányi Jenőtől is:

Tel.: 30/4657626     06/36-410-264

 

Dr. Harangozó Imre Vadászkutya Biz. elnöke