H-3300 Eger, Dr. Hibay Károly u. 12. heves@omvk.t-online.hu +36 36 517 123

OMVK HEVES MEGYEI TERÜLETI SZERVEZETE

Megújult a Tarnaörsi Dózsa Vadásztársaság épülete

A Tarnaörsi Dózsa Vadásztársaság Az EMVA –ból turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2012‐ben nyújtandó támogatásra “A Tarnaörsi vadászház felújítása” címen nyújtott be támogatási kérelmet.

Pozitív döntést követően 2013. június el is indulhattak az építési munkálatok, melyhez 8 863 877 Ft Leader
forrást használhatott fel az egyesület.
A projekt – mely a fejlesztést követően helyi vállalkozások Cisco 350-001 dumps együttműködésének ad teret – a tarnaörsi kiváló apróvad állományra és a térség meglévő vadászati hagyományaira alapoz. A beruházás során a vadásztársaság tulajdonában lévő 87 m2‐es, komfort nélküli vadászház került felújításra, hogy nemcsak a helyi és az ország távolabb részéről érkező, hanem a külföldi, főként olasz, osztrák és német vadászok igényét is kielégíthesse a jövőben.
Az építési munkálatok során egy vizesblokk kialakítására került sor, teljes burkolat csere és új kémény kivitelezése mellett. Biztonsági megfontolások alapján a tetőszerkezet és az elektromos hálózat komplett cseréje, míg energiahatékonyság miatt új nyílászárók beépítése, 2 db új fatüzelésű kandalló kialakítása és szigetelési munkák valósulhattak meg az elnyert pályázati forrás segítségével. Környezeti és társadalmi fenntarthatóságát a fejlesztésnek az akadálymentes parkoló és rámpa, valamint a külső vizesblokk kialakítása adja.
A társaság fejlesztése maximálisan illeszkedik a TTRM stratégiájában 70-411 certification megfogalmazott prioritásokhoz, s hosszútávú sikerét a széleskörű térségi együttműködésekben rejlő szinergiák kihasználása, valamint remények szerint a vadászturisták növekvő érdeklődése és jelenléte garantálja.

tarnaors1 tarnaors2 tarnaors3