H-3300 Eger, Dr. Hibay Károly u. 12. heves@omvk.t-online.hu +36 36 517 123

OMVK HEVES MEGYEI TERÜLETI SZERVEZETE

MEGSZAVAZTA A VADÁSZKAMARAI TÖRVÉNY MÓDOSÍTÁST AZ ORSZÁGGYŰLÉS

A honatyák a Parlament október 25-ei ülésén támogatták a jogszabályt módosító javaslatot, amely értelmében január 1-jétől ismét kötelezővé válik a vadászkamarai tagság a sportvadászok számára. Emellett a jogszabály rögzíti az Országos Magyar Vadászkamara feladataként a külföldi vadászok vadászati engedélyének kiadását is. Az ebből befolyó bevételek szintén az OMVK-hoz kerülnek, miként a vadászjegy árának teljes összege is.

A vadászkamarai tagság 2017. január 1-jétől válik kötelezővé. Aki ekkor rendelkezik érvényes vadászjeggyel, de nem tagja a szervezetnek, annak a törvény hatályba lépését követő 30 napon belül be kell nyújtania a tagfelvételi kérelmét. (A hivatásos vadászok számára a tagság jelenleg is kötelező, a sportvadászok több mint 99%-a pedig eddig is tag volt.)

A vadászati engedélyek kiadását 2017. március 1-jétől végzi majd az OMVK, ekkortól nő a költségvetés is az új bevételekkel. Az így bővülő költségvetés egy része az érdekképviselet tervei szerint a vadgazdálkodás fejlesztését szolgálhatja majd, ismét létrejöhet az Országos Vadgazdálkodási Alap.

A ZÁRÓSZAVAZÁSON ELFOGADOTT EGYSÉGES MÓDOSÍTÓ JAVASLAT MEGTEKINTHETŐ A PARLAMENT HONLAPJÁN, ITT .

Forrás: OMVK