H-3300 Eger, Dr. Hibay Károly u. 12. heves@omvk.t-online.hu +36 36 517 123

OMVK HEVES MEGYEI TERÜLETI SZERVEZETE

Hatvani vadászati múzeum avató

Meghívó

Felavatjuk Hatvanban a Széchenyi Zsigmondról nevezett Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeumot.

M2140-664

Tisztelt Vadász Barátom!

Végre bemutathatjuk a világnak a magyar vadászati kultúra messze földön híres hagyományaihoz méltó névjegyét. Ünnepélyesen kitárjuk a hatvani Grassalkovich kastélyban otthonra lelt Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum kapuit.

A kiemelt kormányzati beruházás kertében létrehozott múzeum a Kárpát-medencében egyedülálló gyűjteményével az évezredes magyar vadászati és halászati-horgászati kultúra hagyományait a 21. századi technika legmodernebb eszközeivel mutatja be. A nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő múzeum méltó beteljesítése annak a munkának, amellyel a magyar vadászok életében is új fejezetet nyitottunk. Véget vetettünk a vadászokat sújtó bürokrácia nehézségeinek. Egyszerűbbé tettük a vadászfegyverekkel összefüggő hatósági eljárást és megszabadulhattunk az egészségügyi adminisztráció felesleges pénz- és időrabló vadhajtásaitól is. A biztonságosabbá váló erdők, a tisztább szabályok segítenek, hogy visszaállítsuk a magyar vadászat becsületét.

Vadászbarátsággal hívom a hazai és a külhoni magyar vadászokat, ünnepeljünk együtt Hatvanban, tisztelegjünk közösen az elődeink által megvetett hagyományaink előtt 2014. március 29-én, szombaton 11.00 órakor a hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum megnyitásával. Ezt megelőzően, 8.00 órakor M2150-225 Szent Hubertus mise indítja a napot a Szent Adalbert Templomban, majd 9.00 órakor az Országos Vadásznap megnyitóünnepségén személyes is találkozunk a hatvani Kossuth téren.

Budapest, 2014. március 19.

Vadászüdvözlettel:

Semjén Zsolt