H-3300 Eger, Dr. Hibay Károly u. 12. heves@omvk.t-online.hu +36 36 517 123

OMVK HEVES MEGYEI TERÜLETI SZERVEZETE

CACT Országos Vizsla Főverseny

Tisztelt Vadászatra Jogosultak, Vadásztársak!

Az Országos Magyar Vadászkamara – a régi hagyományokhoz híven – megrendezi az CACT Országos Vizsla Főversenyt október hónapban, előreláthatólag Soponyán. A főversenyre jelentkezhet az a Heves megyében élő vadász, akinek bármilyen fajtájú, törzskönyvezett vizslája van. A vizsláknak előzőleg “válogató” vízi-mezei vizsgán kell részt venniük a 2004-ben kiadott Vadászkutya vizsga-és versenyszabályzat szerint (erről készségesen adok felvilágosítást bármikor e-mailen keresztül, vagy személyesen, telefonon is).

A megyei válogató vízi-mezei vizsgát  Bodonyban tartjuk 2016. szeptember 3-án szombaton. Találkozás 7 óra 30 perckor Bodonyban a horgásztónál, nevezési díj nincs! A kiválasztottaknak részt kell venniük egy  úgynevezett Alföldi vizslaversenyen Békéscsabán, és onnan a legjobb nyolc versenyző mehet a Főversenyre. A vadászkamara az Alföldi,- és Főversenyen rész vevőknek a költségét megtéríti. E versenyre a nevezési határidő augusztus 19, melyet e-mail címemre dr.harangozo.imre@gmail.com, vagy telefonon 06 20 385 5881 kell bejelenteni, vagy a Megyei Vadászkamarának levélben vagy e-mailen (3300 Eger, Hibay K. út 12., heves@omvk.t-online.hu). Nevezéshez szükséges adatok: kutya neve, fajtája, ivara, szül. idő, törzskönyvi szám, apja, anyja neve, tk. száma, tenyésztő neve, tulajdonos címe telefonszáma.

VAV vizsgák

Ugyancsak Bodonyban szeptember 3-án  szombaton Vadászati Alkalmassági Vizsgát is tartunk az alkalmassági vizsga VAV szabálya szerint, találkozás a fenti időben a horgásztónál. Jelentkezés módja határideje, az előzőekben leírtak szerint. A VAV vizsga díja kutyánként 5000 Ft, a később jelentkezőké 6000 Ft, ha eltudjuk fogadni. Ha a VAV vizsgán  legalább nyolc kutya lesz, akkor az első három legtöbb pontot  elért kutya tulajdonosa díjat kap, minden résztvevő oklevelet.

A Vadászkutya Bizottság 2016. október 1-én szombaton Hevesen  ugyancsak Vadászkutya Alkalmassági Vizsgát tart, találkozás 7 óra 30 perckor Heves település szélén a Kisköre felé vezető úton a Tanpályánál. nevezési határidő szeptember 15, a fentiek szerint, nevezési díj mint fent. Ha Bodonyban nem jön össze nyolc vizsla itt adjuk ki a díjakat és az oklevelet. Felhívom szíves figyelmüket, nem biztos hogy eltudjuk fogadni a határidőn túli nevezést, csak ha “befér”.

Dr. Harangozó Imre

elnök

Kynológiai Bizottság

OMVK Heves megyei Területi Szervezete